|
telefonujeme.cz telefonování přes internet s VoIP
|
|
|
| Autor |
Zpráva |
pepik Anonymní 81.31.45.x
|
Zaslal: út srpen 08, 2006 6:45 pm Předmět: |
|
|
a da se ten panasonic KX-TCD820FXS pouzit jako VoIP telefon???
a ten siemens Gigaset SL100 Colour to stejny??  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
buboslav
|
Zaslal: út srpen 08, 2006 6:58 pm Předmět: |
|
|
| Panasonic KX-TCD200 CE-C - neni to sice presne zadani, ale ma handsfree a v Elecro-Worldu ho maji za 699, stejne jako v Datartu na internetu. Mam ho na SPA 2100 na VOXu a spokojeny. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lovo
|
Zaslal: čt srpen 10, 2006 11:30 am Předmět: |
|
|
S nějakou VoIP bránou se určitě použít dá.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
PP Anonymní 80.82.146.x
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ViR Moderátor
|
Zaslal: ne srpen 13, 2006 12:29 am Předmět: |
|
|
No to se neví . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AdSense Reklama
|
Zaslal: Reklama Předmět: Reklamy Google |
|
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
xlibor
|
Zaslal: ne srpen 13, 2006 9:03 pm Předmět: |
|
|
| Nevite nekdo, jak je to s bezpecnosti u bezdratovych telefonu DECT? Nejedna se mi o odposlech na lince, ale spis, zdali se nekdo muze "nabourat" do stacionarni casti bezdratu a eventuelne si zavolat pres mou lajnu? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ViR Moderátor
|
Zaslal: ne srpen 13, 2006 10:42 pm Předmět: |
|
|
| xlibor napsal: | | Nevite nekdo, jak je to s bezpecnosti u bezdratovych telefonu DECT? Nejedna se mi o odposlech na lince, ale spis, zdali se nekdo muze "nabourat" do stacionarni casti bezdratu a eventuelne si zavolat pres mou lajnu? |
Samozřejmě "může", tak jako lze teoreticky třeba "naklonovat" SIMku od mobilu i bez toho, aby byla k dispozici. Ale otázkou je pravděpodobnost. Určitě to nezvládne kolemjdoucí, který se dostane do dosahu základny, ani středně až dobře kvalifikovaný soused "na dálku".
Pokud si to vybavuji dobře, DECT zařízení maji "něco jako MAC adresy", tedy (teoreticky) jedinečné identifikační kódy. Při registraci k základně, "tzv. spárování", se navíc používá PIN kód, musí být fyzický přístup k základně a spárovat lze zařízení zpravidla jen v nějakém krátkém časovém úseku po příslušné manipulaci se základnou i přenosnou částí a zadání PIN základny (zde bych viděl největší nebezpečí při ponechání default PINu u základny a "znalém" sousedovi, se svým utrženým sluchátkem v kapse při návštěvě). A komunikace mezi sluchátkem a základnou je samozřejmě šifrovaná a mnohakanálová. Takže, v praxi bych se toho nijak zvlášť u DECTu neobával.
Momentálně nějak nemůžu vygooglit správný link s popisem..... Pokud někdo ví a zná kde jsou info o DECT/GAP "v kostce", dejte prosím odkaz. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
xlibor
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 6:34 am Předmět: |
|
|
| ViR napsal: |
Samozřejmě "může", tak jako lze teoreticky třeba "naklonovat" SIMku od mobilu i bez toho, aby byla k dispozici. Ale otázkou je pravděpodobnost. Určitě to nezvládne kolemjdoucí, který se dostane do dosahu základny, ani středně až dobře kvalifikovaný soused "na dálku".
|
Diky moc, presne tehnhle pripad jsem mel na mysli, o "kvalifikovanem sousedovi". |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MíraS
Založen: 22. 05. 2006 Příspěvky: 607 Bydliště: poblíž Hradce Králové
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 1:09 pm Předmět: DECT spárování |
|
|
U mého DECTu lze připojit sluchátko po té co zmáčknu tlačítko na základně v po dobu asi 5 sekund. Ale kdykoliv vidím kolik handsetů je připojených (napárovaných) nemusí být v tu dobu ani zalogované. Takže souseda bych musel mít na určitou dobu nestřeženého u base a jakmile by se mi připojil riskoval by, že se to dozvím.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
vpe
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 7:53 pm Předmět: |
|
|
...pokud by ovsem nenaklonoval "MAC" vaseho telefonu (* update: mozna by stacilo jen i IMEI, ale to by bylo hoodne derave). To byste pravdepodobne nepoznal nic, mozna ruseni.
Base si zapisuje ID telefonu. Podobne jako si auto zapisuje ID klicku, funguje to vicemene identicky. Pokud naklonujete klicek, v aute uvidite stale puvodni pocet klicku (at jde o startovani anebo dalkove odemknuti, funguje to stejne, s tim rozdilem, ze ty kody jsou dva, nejde o jeden a tentyz - rozeberte si klicek k autu a pochopite, jsou tam vlastne takove dve MACky
Tedy, pokud nedate sousedovi prenosnou cast anebo nemaji velkou diru v protokolech, je 99.995% pravdepodobnost, ze nabourat nepodari, proc take
Naposledy upravil vpe dne po srpen 14, 2006 8:00 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
vpe
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 7:59 pm Předmět: Re: Finální výběr |
|
|
| Pettt napsal: | Tak nakonec jsem skončil u Panasonicu KX-TCD210CE. Cena cca 1400,-, vynikající, 200 položek v paměti, spousta funkcí, logický ovládání.
Jediný, co tomu chybí, je ta editace z PC a zálohování, ale to by mě už stálo 3x tolik, takže někdy příště. |
... a jak se vejde do kapsy saka a co ergonomie ovladani?
Ta za 620,- Kč www.volame.cz/shop.htm vypada zajimave, nebylo by to v provedeni ISDN, resp. za kolik a osobní zkušenost?
Nevím jak ten Siemens SL1 Color (viz první stránka vlákna), zálohu do PC má, stejným programem jak na mobily, no pravda že už se mi porouchal a šel na reklamaci, nicméně velikostně je asi BEST.
A nevím, k čemu na DECT velký barevný displej. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
84.242.76.x
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 10:00 pm Předmět: |
|
|
Co je lepsi? SPA-1001 a DECT Siemens Gigaset SL550 (http://www.cybex.cz/produkt.aspx?src=8&scut=SIK-GIGSL550) nebo Grandstream GXP-2000 ? (nereste prosim to, ze Siemens je bezdratovy).
Siemens podporuje CLIP.. "projde" pres SPA a uvidim cislo volajiciho na display? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pettt
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 10:07 pm Předmět: Re: Finální výběr |
|
|
| vpe napsal: | ... a jak se vejde do kapsy saka a co ergonomie ovladani?
|
Ergonomie ovládání je vynikající (to je nakonec skoro to nejdůležitější, předtím jsem měl lacinější šmejd a bez návodu v ruce se s tím nedalo nic dělat - a nakonec ani s tím návodem). Velikost je tak akorát do ruky, sluchátko je lehké. Na kapsu saka to moc není, ale doma mě to aspoň nikdo neunese. Docela zajímavá je i funkce handsfree.
Jinak čas jde dál, teď už bych šel do C450 IP nebo jako se to jmenuje a měl bych to i s adaptérem v jednom. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
vpe
|
Zaslal: út srpen 15, 2006 5:46 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Co je lepsi? SPA-1001 a DECT Siemens Gigaset SL550 (http://www.cybex.cz/produkt.aspx?src=8&scut=SIK-GIGSL550) nebo Grandstream GXP-2000 ? (nereste prosim to, ze Siemens je bezdratovy).
Siemens podporuje CLIP.. "projde" pres SPA a uvidim cislo volajiciho na display? |
Videli jste nekdo nekde nekdy v posledni dobe nejaky telefon s DISPLEJEM, ktery by neumel CLIP? Pred 3 lety se CLIP adaptery na baterky prodavaly za 199,- pro telefony, ktere to neumely, no dnes kdyz DECT bezdrat s displejem stoji 500,- bez DPH (mozna i mene, nevidel jsem), to nema smysl.
Ano, pres SPA CLIP projjde vzdy. Pokud neda volajici CLIR, tak uvidite. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
vpe
|
Zaslal: út srpen 15, 2006 5:52 pm Předmět: |
|
|
| Majkl napsal: | | a co tak nejlevnejsi DECT telefon Panasonic KX-TCD150CEC , prave jsem ho objednal na http://www.volame.cz/shop.htm za 620kč a s poštovnym za 700kč. uvidim jak to pojede. |
koukam, ze na http://www.panasonic.cz/vyrobky.aspx?id=GBA uz neni, mam moznost KX-TCD150CEC mit za 490 bez DPH na stul (k mani jich je dostatek), ma to smysl, jak moc je to stary model, vybehovy? Jak to pane kolego slape?
KX-TG1100CES je za 630,- tak jestli nestoji za tech + 25% navic - je to novinka zrejme nahrazka. Uzivatele Panasonicu, reknete si nazor.
Anebo snad KX-TG7100FXS za cca 860? Tak a ted nevim. takhle skoncim u KX-TCD820FXS viz prehled ) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|